5 tips til jobsøgning via LinkedIn

5 tips til jobsøgning via LinkedIn

Del blog-indlægget

Del på facebook
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på twitter
Del på email

Her er 5 af mine kæpheste, når du søger job via LinkedIn – men hvis du er sart og/eller nærtagende, skal du stoppe med at læse nu – for du får de her jobsøgning tips råt for usødet! 

Tjek din overskrift

Tjek at hele din overskrift eller den vigtigste del af (den under dit navn) er synlig, når du kommenterer på andres opslag. 

Det er et super godt “udstillingsvindue” til potentielle arbejdsgivere og det er jo mega ærgerligt, hvis de kun kan se “Søger nye udfordringer – Mange års erfaring indenfo….” 

Tror mig – hvis de ikke som minimum kan se, hvilke jobs du søger eller hvilke kvalifikationer du har, så klikker de ikke ind på din profil for at tjekke dig ud.

Gør det ikke svært for arbejdsgiveren

Lad være med at gøre det SVÆRT for en potentiel arbejdsgiver at “forelske” sig i dig. Udlad at skrive opslag som: “Kære netværk. Jeg søger job, og har virkelig brug for et nu, for mine dagpenge er ved at løbe ud – kik på min profil og kontakt mig, hvis du har et job til mig! 

Det arbejdsgiveren læser er det her: 

“Det er dit ansvar at sørge for, at jeg ikke ryger på kontanthjælp. Du skal ansætte mig nu, fordi jeg mangler et arbejde og det er min eneste motivation. Du skal ansætte mig, selvom jeg ikke gider at fortælle dig om mine kvalifikationer.”

Gør det NEMT for arbejdsgiveren

Gør det NEMT for arbejdsgiveren at “forelske” sig i dig.

Skriv posts der viser din viden inden for det felt, du ønsker at arbejde med. 

Lav evt. et opslag hver onsdag a la “pædagogens vigtigste opgave er at støtte børnenes udvikling. Det kan man gøre ved at… indsæt eksempel på, hvordan du vil gøre det”. Eller “Som It-supporter støder jeg tit på at kunden oplever xxx, det kan man nemt og simpelt løse ved at yyy.” 

Hvis du poster et “jeg søger job” opslag

Hvis du poster et “jeg søger job” opslag, så tænk godt og grundigt over, hvad arbejdsgiveren gerne vil vide om dig – ikke hvad du gerne vil fortælle.

Skriv om, hvad du brænder for OG hvordan det kommer arbejdsgiveren eller dennes kunder til gavn.

Skriv hvilke opgaver du brænder for, hvilket geografisk område du vil arbejde i. Lad være med at skrive alt det du IKKE vil. Sørg for at tale dig selv op – ikke ned. 

Vær kritisk omkring dit profilbillede

Kig kritisk på dit profilbillede! 

Hvis du er advokat og gerne vil udstråle autoritet, så overvej om et billede af dig i en blomstret sommerkjole, taget på en eng hvor du plukker blomster og kæler med små nuttede lam på en skøn sommerdag, sender det rigtige signal… 

(Spoiler alert: det gør det ikke!)

Det var ordene – hvis du kan tænker, at de kan gavne andre end dig, så er du meget velkommen til at dele. Og som altid, er du også meget velkommen til at kommentere! 

Relaterede indlæg

Opdag dit drømmejob - Online

Opdag dit drømmejob – online

Du sidder og stirrer på det ene jobopslag efter det andet, men der er ligesom ikke rigtig noget, der smager rigtigt. Du har svært ved at svære på, hvad du

» Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kontakt mig allerede i dag​

Skriv til mig:

sonja@thegoodbusinesslife.com

Ring til mig:

+45 2078 9303

Copyright © 2020 The Good Business Life - CVR-nr.: 29 43 06 91
Scroll til toppen

Tilmeld dig til

nyhedsbrevet

Book tid

Indtast dit navn, email og telefonnummer, så kontakter jeg dig, og vi kan aftale nærmere.

Indtast dit brugernavn
og password