Derfor ved du ikke, hvad dit drømmejob er

Drømmejob

Del blog-indlægget

Det kan være super sårbart at indse, hvad dit drømmejob er – og ikke mindst at fortælle det til andre.

Dit drømmejob er typisk noget, der giver rigtig meget mening for dig – noget du er passioneret omkring. Derfor er du bange for at blive såret, hvis andre ikke tager din drøm (plan) seriøst.

Typisk er det også noget selvlært, noget du bare kan – uden at du kan forklare, hvordan du kan det. Derfor kan du ikke rigtig forsvare, hvorfor du vil være god til lige præcis dét job.

Når du tidligere har gjort noget, der minder om dit drømmejob, er du blevet mødt med kommentarer som:

– “Det er ikke et rigtigt job.”

– “Det kan man ikke leve af.”

– “Ej, prøv lige at slappe lidt af, du er ALT for meget”.

(Listen er ikke udtømmende)

Du har svaret på, hvad dit drømme job er. Men det kan være så angstprovokerende og grænseoverskridende at se det og sige det højt, fordi vi har lært af omverden, at det vi kan ikke er noget værd.

(Det er ikke noget omverden har gjort for at være ond eller nedladende (som regel ikke). Når folk kommer med kommentarer som dem ovenfor, så handler det i høj grad om skyggesider hos dem selv. Ting de ikke selv kan rumme.)

For at få øje på at vi godt må gå efter vores drøm – og at verden faktisk har brug for, at vi gør det – har vi brug for at der er nogen, der ser os – ser hvad vi kan kan. Vi har brug for, at der er nogen der tror på os og vores evner.

På den måde kan vi få lukket op for vores potentiale og tage de første spæde skridt på vejen om vores drømmejob.

Relaterede indlæg

Scroll to Top

Tilmeld dig til

nyhedsbrevet

Indtast dit brugernavn
og password