Jamen det er der allerede, nogen der sælger

Sælger

Del blog-indlægget

Når jeg snakker med mennesker, der overvejer at blive selvstændige, så hører jeg tit denne begrundelse for, at de endnu ikke har taget springet.

Jamen, det er der allerede, nogen der sælger!

Jo jo, bevares, det er der da nok… Men der findes også mere en tøjbutik, mere end et pizzaria, og der er også enormt meget mere end én coach. Men det gør ikke noget. Vi er allesammen forskellige , vi har forskellige værdier og vi forstår på forskellige måder.

Nogle vil have bæredygtigt tøj, nogle vil have tøj med meget glimmer på og andre vil have bæredygtigt glimmer.

Vi behøver ikke alle sammen være først. Og vi behøver ikke allesammen være bedst… eller altså, hvem bestemmer, hvem der er bedst?
Tag bare den konstante battle mellem MAC og PC, eller Coca Cola og Pepsi. Hvem bestemmer, hvad der er bedst? Det kommer helt an på, hvad du lægger vægt på i et produkt. Og selvom du sværger til det ene produkt fremfor det andet, så er du helt sikkert også klar over, at det modsatte produkt også har temmelig mange tilhængere.

Find dit unikke blend

Så når vi skal sælge noget, andre også sælger – så handler det om at vise vores værdier. Altså vise hvem vi er og hvad vi lægger vægt på. På den måde kommunikerer vi til dem, som lægger vægt på de samme ting, og dermed skaber vi det bedste match imellem dig som sælger og din kunde.

Det gælder især, hvis du er coach, rådgiver, psykolog, terapeut eller på anden måde har med menneskers udvikling at gøre. For at kunne rykke mennesker, er det rigtig vigtigt at have en god kemi. Tænk blot tilbage på din tid i folkeskolen. Du har helt klart haft nogle favoritlærer, som du klikkede bedre med end andre. Og lur mig, om du ikke også lyttede lidt mere efter i deres timer end i de andre.

Det samme gælder når du skal sælge til dine kunder. Du skal finde ind til det, der gør dig til dig. Hvilket blend eller mix af faglige kompetencer, personlige kompetencer, viden og livserfaring har du? Hvilken kommunikationsstil passer godt til dig?

Find din niche

En anden måde at differentiere dig på er valg af niche. Altså hvem du sælger til? Her vil jeg kigge på, hvem du brænder for at hjælpe. Du har sikkert hørt at story telling er det nye sort, og at målgruppen skal mærke, at du kende deres følelser, tanker og behov. Det gøres bedst, når du kender din målgruppe godt.

Jeg tror på, at du som soloselvstændig opnår den bedste kontakt med din målgruppe, når du er autentisk. Det er du, når du kender målgruppen virkelig godt. Det kan være svært at vide, hvilken målgruppe du kender virkelig godt, lige når du starter ud. Det kan være virkelig svært at se skoven for bare træer. Det er også meget normalt at være bange for at lukke nogle kunder ude, ved at fokusere på en snæver niche.

Det kan hjælpe at opfatte nichen, som dem du taler direkte til. Hvis der kommer en kunde som ligger uden for nichen, som gerne vil købe af dig, så kan du selv vælge, om du vil sælge til dem. Det er lidt som når en bueskytte sigter på målskiven. Hun sigter mod Bulls Eye. Men rammer hun længere ude på skiven tæller det stadig. Havde hun i stedet for sigtet i den generelle retning af målskiven, ville hun have noget mindre sandsynlighed for overhovedet at ramme den.

Det på samme måde med din niche.

Der er også andre parametrer, du kan bruge til at definere din niche, f.eks. demografi, pris, alder og køn. I blogposten “Hvad er en niche og hvorfor er den så vigtig?” kan du se forkellige eksempler på, hvordan andre soloselvstændige har defineret deres nicher.

Synes du, det er svært at definere og ramme din niche, book en introsamtale her og hør, hvordan jeg kan hjælpe dig videre.

Relaterede indlæg

Scroll to Top

Tilmeld dig til

nyhedsbrevet

Indtast dit brugernavn
og password