Hvorfor er det her med målgrupper så vigtigt?

Netværk

Del blog-indlægget

I dette blog indlæg får du svar på:
∞ Hvorfor det her med målgrupper er så vigtigt
∞ Hvorfor det er vigtigt at fokusere på én målgruppe (ad gangen)
∞ Hvorfor du skal kende dig selv for at kunne tiltrække (de rigtige) kunder


Din målgruppe er et supervigtigt fundament for hele din solobusiness. Hvis du ikke har styr på din målgruppe, så risikerer du at ramme ved siden af med både din kommunikation og dine produkter.

Kundetiltrækning

Som hjertedrevet soloselvstændige er vi som oftes ikke motiveret af at tjene penge eller vækste. Derfor har vi ikke altid så stort fokus på at tiltrække kunder. Så vi oplever ofte, at det er rigtigt svært at holde forretningen kørende – simpelthen fordi vi har for lille en indtægt i vores business.

Derfor er det vigtigt at have fokus på vores kundetiltrækning. Men for at vi kan tiltrække de kunder, der passer bedst til os og som vi derved bedst kan hjælpe, er det vigtigt at vide 2 ting:

∞ Hvem er du?

∞ Hvem er din målgruppe?

Du skal vide, hvem du selv er, for at du kan vide, hvem du bedst kan hjælpe. Så hvis du ikke allerede er klar på det, så skal du dykke ind i dig selv og finde ud af, hvilke værdier der er vigtigst for dig, så du kan basere din forretning på disse værdier. Det giver dig også en indikation af, hvilke værdier din målgruppe har – og der skal helst være et sammenfald mellem dine værdier og din kundes værdier for, at du trives i relationen og kan skabe mest mulig værdi for din kunde.

Bonustips:
Når du har styr på din målgruppe er de næste skridt

at få styr op dit budskab og dit produktflow.


Disse to ting bygger ovenpå målgruppen som fundament
og er vigtige elementer i dit kundetiltrækningsflow.


Hvorfor ikke flere målgrupper (ad gangen)?

Det oftes er bedst at fokusere på en målgruppe ad gangen, da din kommunikation ellers bliver mudret. Kunderne køber nemlig din løsning på deres problem. Dvs. du skal vide, hvad dine kunders smerter og udfordringer er – og du skal kende deres ønsker og drømme. For din produkt er broen, der kan bære dine kunder fra deres smerter og udfordringer over til deres ønsker og drømme.

Så hvis du f.eks. sælger coaching og du både fokuserer på vægttabscoaching, skilsmissecoaching og coaching til forældre til børn med ADHD diagnose, så har du 3 målgrupper, som har meget forskellige smerter og udfordringer samt ønsker og drømme. Det kan godt være at deres værdier er de samme over alle tre målgrupper, men det er noget forskelligt de vil væk fra og hen imod.

Det handler om at ligge top of mind hos dine potentielle kunder. Dvs. hvis de en dag får brug for det du tilbyder, så er du den første de tænker på at kontakte. Så ligger du top of mind.

For at det kan ske, så har dine potentielle kunder brug for at vide, hvad det er du kan. Derfor er det vigtigst at være klar i dit budskab – og det er temmelig svært, hvis du har tre budskaber, du skal skifte i mellem hele tiden.

Jo bedre du kender dine egne værdier, desto bedre kan du vælge en målgruppe, som du har god kemi med.
Jo snævre din målgruppe er, desto bedre kan du sætte dig ind i dine kunders smerter og udfordringer samt ønsker og drømme
Jo bedre du kender din målgruppe, desto nemmere bliver det at kommunikere til dem, hvordan du kan hjælpe dem med deres udfordringer.

Relaterede indlæg

9 Tips til Spirende Soloselvstændige

Solotip nr. 1 Soloselvstændig? Hvad betyder det egentlig? Når man er soloselvstændig, betyder det at man er den eneste ansatte i sin virksomhed. Du har altså ikke nogen medejere eller

» Læs mere
Scroll to Top

Tilmeld dig til

nyhedsbrevet

Indtast dit brugernavn
og password