SÅDAN LAVER DU PERSONLIG BRANDING SOM JOBSØGENDE

Personlig Branding for jobsøgende

Del blog-indlægget

Del på facebook
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på twitter
Del på email

Du har hørt det en million gange. Faktisk så mange gange at du er lige ved at… ja altså hilse på Ulrik, som man vist siger (Undskyld til dig der læser med, hvis du hedder Ulrik). Altså at du skal lave personlig branding, når du er jobsøgende.

Da jeg selv var ledig, hørte jeg det også alle steder, men jeg forstod det faktisk ikke rigtigt. Hvad er personlig branding og hvordan gør man egentlig?

Hvad er personlig branding?

Personlig branding er i bund og grund reklame for dig selv – markedsføring om du vil.

Hvis du tænker på f.eks. Coca Cola eller Nike, så opfatter du helt sikkert disse mærker på en bestemt måde. Du tænker sikkert noget om, hvilken kvalitet de har, hvordan de er produceret og om det er sunde og bæredygtige produkter.

Coca Cola og Nike har nogle helt klare ønsker om, hvordan du skal opfatte dem og hvis de har markedsført sig rigtigt og sørget for, at du har set denne markedsføring, så er der en god sandsynlighed for, at du opfatter dem på den måde, de ønsker.

På samme måde kan du lave personlig branding. Du kan vælge, hvad du vil fremhæve omkring dig selv. Du kan vælge hvem du vil fremhæve det overfor og på hvilken måde. Og hvis du er heldig, så kan du påvirke, hvordan en potentiel arbejdsgiver opfatter dig.

Hvordan laver man personlig branding?

For at du kan brande dig selv, er der et par ting, du skal have styr på.

Du skal vide, hvem du er og hvad du vil.

For du kan brande dig selv, skal du vide, hvilket job/opgaver du brænder for. Jo mere præcis du er, desto bedre. Og det er faktisk her rigtig mange går i stå. Det gjorde jeg også selv.

Når man er jobsøgende, så er der SÅ mange, der har en holdning til, hvilke jobs man skal søge og hvad man er god til. Din A-kasse, jobcentret, din familie, dine venner og alle mulige tilfældige venner, du møder til fester.

Samtidig får man at vide, at man skal søge bredt og søge de stillinger, der er. Og pligtopfyldende som vi er, så prøver vi at proppe os selv ned i firkantede kasser – selvom vi måske i virkeligheden er runde eller 6-kantede.

Tilsidst er vi så forvirrede, at vi har glemt vores idealer, hvad vi brænder for og måske endda, hvem vi er. Prøv at forestille dig hvordan en reklame for Coca Cola ville blive, hvis marketingafdelingen, var i tvivl om Coca Cola var skyllemiddel, pletfjerne eller en læskedrik.

Hvis du ikke ved, hvem du er som medarbejder, hvad du kan og hvad du brænder for, så er det rigtig svært at overbevise en potentiel arbejdsgiver om, hvorfor hun skal ansætte dig.

Hvis du har brug for redskaber til at finde du af, hvem du er, hvad du kan og hvad du brænder for, så har jeg skrevet en e-bog, der kan hjælpe dig at finde ud af det. Se mere her.

Du skal ud med dit budskab!

Når du har fundet ud af, hvem du er, hvad du brænder for og hvad du kan, så skal du have budskabet ud. Du skal i gang med at lave personlig branding.

LinkedIn er et fantastik værktøj til at få dit budskab ud. Du kan dele indlæg, som fortæller om dine kompetencer, om opgaver du har løst og om hvem du er som kollega og person. Alt sammen med udgangspunkt i, hvem du er og hvad du brænder for, som du fandt ud af ovenfor.

Du kan se her, hvordan jeg har lavet min personlige profil på linkedin og hvordan jeg bruger indlæg og artikler til at brande mig selv som DrømmejobsMentor.

Din elevatortale, dine ansøgninger og sågar dine kaffemøder er også en del af din personlig branding strategi. Dvs. her skal du ramme det samme budskab som i dine post på linkedin. Det hele skal hænge sammen for, at skabe et billede af, hvem du er.

Du må gerne vise din personlighed

Når man laver personlig branding, så handler det om at skille sig ud fra mængden. Derfor er det rigtig godt at vise din personlighed. Du behøver ikke være skør eller meget anderledes, men lad den du er skinne igennem.

Det er vigtigt at skelne mellem at være privat og være personlig, når du laver personlig branding. Tænk på at det du deler, kan og forhåbentlig vil blive set af en potentiel arbejdsgiver. Så tænk over om, det du deler vil får dig nærmere et job eller fjernere et job.

Vær så ægte som muligt. Det virker meget stærkere, når du ærligt viser, hvem du er, end hvis du finder på en opdigtet persona. Desuden kan det give bagslag, hvis du bliver ansat delvis på din personlighed og det så viser sig, at du har faket den. Du må gerne vise sårbarhed og at du laver fejl. Vi er jo alle blot mennesker.

Så nu er du klar til at gå igang med din personlige branding.

I e-bogen “Fyret? Sådan kommer du videre!” kan du lære mere om, hvordan du finder ud af, hvad du brænder for og hvilke faglige og personlig kompetencer, du vil brænder for og som det derfor giver mening at brande dig på. Se mere her.

Relaterede indlæg

Opdag dit drømmejob - Online

Opdag dit drømmejob – online

Du sidder og stirrer på det ene jobopslag efter det andet, men der er ligesom ikke rigtig noget, der smager rigtigt. Du har svært ved at svære på, hvad du

» Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kontakt mig allerede i dag​

Skriv til mig:

sonja@thegoodbusinesslife.com

Ring til mig:

+45 2078 9303

Copyright © 2020 The Good Business Life - CVR-nr.: 29 43 06 91
Scroll til toppen

Tilmeld dig til

nyhedsbrevet

Book tid

Indtast dit navn, email og telefonnummer, så kontakter jeg dig, og vi kan aftale nærmere.

Indtast dit brugernavn
og password