Sådan laver du personlig branding som soloselvstændig

Personlig branding Soloselvstændig

Del blog-indlægget

Du har hørt det en million gange. Faktisk så mange gange at du er lige ved at… ja altså hilse på Ulrik, som man vist siger (Undskyld til alle der hedder Ulrik, som læser med). Altså at du skal lave personlig branding, når du er soloselvstændig

Da jeg selv startede ud som selvstændig, hørte jeg det også alle steder, men jeg forstod det faktisk ikke rigtigt. Hvad er personlig branding og hvordan gør man egentlig?

Hvad er personlig branding?

Personlig branding er i bund og grund reklame for dig selv – markedsføring om du vil

Hvis du tænker på f.eks. Coca Cola eller Nike, så opfatter du helt sikkert disse mærker på en bestemt måde. Du tænker sikkert noget om, hvilken kvalitet de har, hvordan de er produceret og om det er sunde og bæredygtige produkter.

Coca Cola og Nike har nogle helt klare ønsker om, hvordan du skal opfatte dem og hvis de har markedsført sig rigtigt og sørget for, at du har set denne markedsføring, så er der en god sandsynlighed for, at du opfatter dem på den måde, de ønsker.

På samme måde kan du lave personlig branding. Du kan vælge, hvad du vil fremhæve omkring dig selv. Du kan vælge hvem du vil fremhæve det overfor og på hvilken måde. Og hvis du er heldig, så kan du påvirke, hvordan en potentiel arbejdsgiver opfatter dig.

Hvordan laver man personlig branding?

For at du kan brande dig selv, er der et par ting, du skal have styr på.

Du skal vide, hvem du er, hvad du tilbyder og hvem du vil hjælpe

Jeps det er 3 af de store spørgsmål.
Du undrer dig måske over, at du skal vide, hvem du selv er, når nu du skal brande din virksomhed. Som soloselvstændig er der sjældent, den store forskel på dig selv og din virksomhed. Derfor er personlig branding rigtig vigtigt for mange soloselvstændige. For når en kunde køber hos dig, så køber de dig. De køber ikke dine værktøjer – jo det gør de også, men grunden til de handler hos dig og ikke hos din konkollega er, at de kan mærke dig, at de stoler på dig og at de ved, hvem du er. Derfor skal du bruge personlig branding og derfor skal du vide, hvem du selv er.

Jo mere præcis du er, desto bedre. Og det er faktisk her rigtig mange går i stå. Vi bruger rigtig meget tid på at tænke på, hvad vores kunder gerne vil have og hvordan vi giver dem det. Og vi skal selvfølgelig vide, hvilket behov vi vil dække hos kunden. Men som sagt køber kunden af os som mennesker og vi bruger alt for lidt tid på at vise dem, hvem vi er. Det er det personling branding handler om.

Når du ved, hvem du selv er og hvad der gør dig speciel, så kan du bedre vise det i din markedsføring og skille dig ud i mængden.

Du skal ud med dit budskab!

Når du har fundet ud af, hvem du er, hvad du brænder for og hvad du kan, så skal du have budskabet ud. Du skal i gang med at lave personlig branding.

Personlig branding bliver især brugt på de social medier og platformen afhændinger en del af, hvem du gerne vil have fat på, og hvem du er som person. Det er en helt historie for sig, så det går jeg ikke nærmere ind i her.

Uanset, hvilken platform du vælger så kommer her et par forslag til, hvad du kan dele på SoMe som viser, hvem du er:

  • Dit why: hvorfor laver du, det du gør? Hvad brænder du for?
  • Hvad er det bedste ved at hjælpe dine kunder? (hint; svaret er ikke: “Når pengene ruller ind på kontoen” ;0)
  • Hvordan du har indrettet din hverdag i din nye biks?
  • Du kan også dele noget fra din hverdag, når du ikke arbejder. Det er dog en hårfin balance, hvor privat man skal være – og den kan være forskellig fra person til person. En tommelfingerregel er at dine kunder ikke skal blive utrygge, når de læser din post.

Når du kommenterer på andres posts, så er det også en del af din personlige branding – specielt, når du gør det fra din firmaprofil, men til en vis grad også når du gør det fra din private profil. Derfor er det vigtigt at være ægte i sin personlige branding, så man ikke hele tiden skal huske på, “hvem man har valgt at være” i sit firma. Er du ikke ægte i din personlige branding, bliver det enormt anstrengt at skulle opretholde din facade overfor dine kunder og de ville højst sandsynligt kunne mærke, at der er et eller andet uldent ved dig, og det er ikke godt for business.

Sæt igang

Det allervigtigste i personlig branding er at komme igang. Også selv om du ikke har fuldstændig styr på de tre store spørgsmål ovenfor. Når du poster på SoMe og du får feedback tilbage, så finpudses dit eget billede af, hvem du er og hvad du kan og har lyst til at tilbyde dine kunder. Så hold dig ikke tilbage. Leg med det, tilpas og ret til.

Vi udvikler os også i vores business over tid og vores målgruppe, budskab og værdier kan ændre sig. Det er helt okay. Tag dine kunder med på rejsen gennem SoMe, så mærker de din udvikling sammen med dig.

Relaterede indlæg

Scroll to Top

Tilmeld dig til

nyhedsbrevet

Indtast dit brugernavn
og password