Sådan skaber dit bidrag forandringer som ringe i vandet

bidrag forandringer

Del blog-indlægget

I dag læste jeg et indlægLinkedin af Carina Svendsen. Det handlede om at blive overvældet af, alt det vi gerne vil opnå og bidrage med her i verden – og om at vi skaber ringe i vandet.

Den følelse kender jeg virkelig godt. Jeg mærkdede følelse ligesom Carina, da jeg så “Down to Earth” med Zac Efron og Darin Olien på Netflix. Jeg får den også, når jeg tænker på, alt det jeg gerne vil bidrage med i verden – f.eks. at mennesker får øje på, hvor fantastiske de i virkeligheden er – og hvor meget de kan udrette, hvis de følger deres passion og deres hjerte.

Måske kender du også følelse af at ville noget så brændende, at det fuldstændig overvælder dig. Du er bestemt ikke alene.

Carina mindede mig om, at vi alle spreder ringe i vandet, “when we do our thing” – selv om vi måske selv synes, det kun er små ting, vi bidrager med. Vi er alle sammen forbundet gennem andre mennesker, som også er forbundet for andre mennesker, og på den måde kan vi skabe ringe i vandet.

Jeg læste Carinas indlæg – lige som mange andre vil har gjort og vil gøre. Det inspirerede mig til at skrive dette blogindlæg, som du nu sidder og læser.

Dit bidrag skaber også forandringer

Måske inspirerer det dig til at skrive et indlæg et sted, eller måske fortæller du nogen om det. Det kan også være, at det inspirerer dig til at handle på noget, du længe har overvejet at handle på. Den handling skaber en forandring i verden. Selv så lille en ting som at tage opvasken eller plante nogle blomster i haven, skaber en forandring. Denne forandring bliver bemærket af nogle andre og det skaber en forandring i dem.

Den forandring de oplever inden i dem, gør dem måske i bedre humør eller inspirere dem til selv at gøre noget, at handle. Det gode humør eller den handling skaber en ny forandring, som andre vil opdage, og så vil de mærke en forandring.

Vi ser, hører eller mærker ikke altid, hvilken forskel vores forandringer skaber for andre – og derfor har vi en tendens til at tror, at vores handlinger ikke betyder noget. Men det gør de. De betyder meget. Og med tiden kan de vokse sig større, end vi havde turde håbe på.

Vi må derfor læne os ind i tilliden til, at vores handlinger skaber den ønskede forandring på sigt, efterhånden som ringene i vandet bærer forandringen frem og ud gennem verden.

Så hvis du sidder og tænker, at du er for lille til at gøre en forskel, så tænk på, hvor store ringe en lille dråbe vand kan skabe – og hvor langt de ringe kan sprede sig i vandet.

Lad være med at gemme dit bidrag væk. Tag det frem, støv det af og sæt det fri ud i verdens vand, så du og dit bidrag sammen kan skabe nye ringe i vandet.

Det behøver ikke være en kæmpe indsats, hvis du ikke har overskud til det. Start i det små, hvis du har brug for det. Fortæl nogen om det bidrag, du ønsker skal være dit. Skriv om det. Visk om det. Dans det eller syng det. Hvad end der skal til for, at du starter med at sprede dit bidrag. Gør det. Spred ringene.

Du ved aldrig, hvem der står ovre på den anden bred og har brug for lige netop dig og dit bidrag.

Jeg ved, du kan skabe forandringer. Tag det første skridt. Jeg er lige her og hepper på dig.

Relaterede indlæg

Scroll to Top

Tilmeld dig til

nyhedsbrevet

Indtast dit brugernavn
og password